Известие

Collapse
No announcement yet.

Почистване на дроселова клапа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Почистване на дроселова клапа

Колеги,един майстор ми препоръча да ми почисти дроселовата клапа със спрей за почистване на карбуратори.Думите му бяха:"Този спрей почиства идеално супер замърсени карбуратори,та с една дроселова клапа ли няма да се справи".
    Та въпросът ми е да се съглася ли с предложението му и има ли опасност от увреждане на клапата от този спрей?
    156 1.8 TS

Имаше тема по този въпрос преди няколко месеца и общо взето се стигна до извода, че е доста рисковано да използваш толкова агресивни химикали...най-добре си свали дросела и обстойно си го почисти с парцал и обилно количество ВД40

2000 156 SPORTWAGON SELESPEED
    1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

Съжалявам,че не мога да намеря точно тази тема.Намерих обаче линк http://www.alfa156.net/tech/cleaningthrottlebody.pdf
      Поправете ме,ако греша,но тук се препоръчва дроселовата клапа да се почисти точно с Carburator cleaner
      156 1.8 TS

Comment

Изборът си е твой с какво ще го направиш.....аз просто те предупреждавам за евентуални проблеми........имай предвид, все пак, че зъбните колела на механизнма, който отваря клапата са пластмасови и леглата в който лагеруват са гресирани......в същото време карб клинърите са доста агресивни смеси на разтворители и всякакви обезмасляващи и почистващи агенти, които безпроблемно преминават покрай оста на въртене на клапата в механизма.....и нали се сещаш какво става.....първо, че може да се прецака самата пластмаса от ацетоните и другите разтворители, и второ се обезмасляват осите на зъбните колела и с времето ще се затрудни движението им...
        Не съм 100% сигурен, че ще се получат тези отрицателни странични ефекти, но е доста голяма вероятността това да стане!/според мен/
        Освен това, аз съм извършвал тази процедурас ВД40 и беше напълно успешна и вече 30 000 км никакви грижи...а преди това колата ми гаснеше при 2 от 3 спирания.

1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

ем .. кво общо има .. спи ми се и бъркам темите ...
          Аlfa Romeo 156 1,8 TS
          Fiat Bravo - 1,6
          Hyundai i20 - 1,2

Comment

Първоначално публикувано от blank_jack
            малко е мръсна, но напоследък наистина не ми остава време да се занимавам...

http://www.eds-plovdiv.org/stelka/IMG_0067.jpg
            е тва какво общо има с почистването на дросела

1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

Pumukle,мерси за отговорите!Айде и един доста "дилетантски" въпрос от мен-Какво е ВД40?
              156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от zabolokor
                Pumukle,мерси за отговорите!Айде и един доста "дилетантски" въпрос от мен-Какво е ВД40?
                и това го знам
                панацеята на замръзналите ключалки, запецналите вентилатори, всякакви гранясали движещи се части...

WD40 - синьо спрейче, което и в супермаркетите се продава :P
                Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

А,сега се сетих.Мисля да послушам Pumukle(абе това не е ли човечето с къдрава,оранжево боядисана коса?).
                  Ще пробвам с ВД40,пък ако не стане-тогава идва ред и на Carb cleaner.
                  156 1.8 TS

Comment

Аз си изчистих клапата само с помоща на парцалче и проблеми няма. Опитаи така за 20 минути работа ако не стане ходи вече купуваи каквото ще копуваш

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от zabolokor
                      абе това не е ли човечето с къдрава,оранжево боядисана коса?
                      Това е, да
                      ....една дълга история от детството

1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

Много е готино.И на мен ми е любимо.Ura,ura Pumukle ist da!
                        156 1.8 TS

Comment

abe xora nqkoi moje li da mi kaje kade to4no se namira tozi pin 15.blagodarq predvaritelno

Comment

derry извиням се за безпокоиството,но би ли ми казал каде е тоза пин 15.ште сам ти много благодарен.

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=17090&page=13 . Пост 184,снимките

Comment

Working...
                              X